Suomen lastenhoitoalan ammattilaiset, Slal ry on koulutettujen lastenhoitoalan ammattilaisten ja alan opiskelijoiden yhteinen järjestö. Teemme parempaa arkea lastenhoidon ammattilaisille.

Suomen Lastenhoitoalan ammattilaiset, Slal ry 

Suomen Lastenhoitoalan ammattilaiset on koulutettujen lastenhoitoalan ammattilaisten ja alan opiskelijoiden yhteinen järjestö. Teemme parempaa arkea lastenhoidon ammattilaisille. Tarjoamme koulutusta, ratkomme arjen haasteita, vaikutamme alan tulevaisuuteen ja tuomme innostuneet osaajat yhteen paikallisesti ja valtakunnallisesti.

Slal:n jäsenet ovat lastenhoitajia, päivähoitajia, lähihoitajia ja lastenohjaajia sekä muita jatkokouluttautuneita ammattilaisia, kuten terveydenhoitajia ja sosionomeja.

Liiton jäsenet työskentelevät terveiden ja sairaiden lasten ja nuorten parissa. Työpaikkoina heillä ovat muun muassa päiväkodit, sairaaloiden lastenosastot ja synnyttäneiden vuode- ja vierihoito-osastot, lastensuojelulaitokset sekä hoito- ja kuntoutuslaitokset.

Slal on perustettu vuonna 1940. Olemme taloudellista edunvalvontaa hoitavan Tehyn yhteistyöjärjestö ja yksi sen perustajajäsenistä. Suuri osa jäsenistämme on myös Tehyn jäseniä. Slal:n jäsenenä voi myös olla, vaikka taloudellinen edunvalvonta hoituisi jossain muussa kuin Tehyssä.

Liity jäseneksi

Liittoon voivat liittyä lastenhoitoalan ammatillisen perustutkinnon suorittaneet henkilöt ja lastenhoitoalan opiskelijat.

Opiskelijoille

Suomen Lastenhoitoalan Liitto, SLaL, on oikea liitto sinulle, joka olet sosiaali- ja terveysalan tai kasvatusalan toisen asteen tutkinnon suorittanut ammattilainen tai opiskelet alalle.

Uusi esitteemme

Uusi interaktiivinen esitteemme on julkaistu.

Ajankohtaista

Pyöreän pöydän keskustelu

Opetusministeriökutsui varhaiskasvatuksen opetus-, kasvatus- ja hoitotehtävissä toimivia työntekijöitä, varhaiskasvatuksen järjestäjiä, työntekijöitä ja -antajia sekä koulutustahojen edustajia keskustelemaan varhaiskasvatuksen henkilöstötilanteesta sekä toimenpiteistä varhaiskasvatuksen henkilöstön työolojen parantamiseksi…
Lue lisää

Lausunto kolmiportaisesta tuesta

Lausunnon keskeinen sisältö: Suomen Lastenhoitoalan Liitto antoi lausunnon hallituksen esityksestä eduskunnalle laiksi varhaiskasvatuslain muuttamisesta Lausunnon keskeinen sisältö (koko lausunto luettavissa alla olevasta tiedostosta. Lapsen kehityksen, oppimisen ja…
Lue lisää

Kaivattuja korjauksia varhaiskasvatuslakiin

Kaivattuja korjauksia varhaiskasvatuslakiin 21.5.2021 Suomen Lastenhoitoalan Liitto haiskasvatuslakiin tulee 1.8.2021 kaksi toivottua ja myös SLaL:n ajamaa tarkennusta. Tarkennukset liittyvät henkilöstömitoituksen toteutumiseen ja ilmoitusvelvollisuuteen lapsen varhaiskasvatuksessa…
Lue lisää

Ehdota vuoden lastenhoitajaa

Vuoden lastenhoitaja on alan koulutettu ammattilainen, joka tekee ansiokasta työtä lasten, perheiden ja lastenhoitoalan puolesta, tuoden vahvasti esiin lastenhoitajan osaamista ja ammattitaitoa. Vuoden lastenhoitaja tekee…
Lue lisää

Uutisia

Seuraa sosiaalisessa mediassa

Vakan opintopäivillä yhdessä Tehyn kanssa on mahtavan ajankohtaiset ja monipuoliset aiheet🙋🏻‍♀️ #tehy_ry
#lastenhoitoalanammattilaiset #varhaiskasvatus
#jäsenyyskannattaa #varhaiskasvatuksenlastenhoitaja #ammatillisuus
#slal

Vakan opintopäivillä yhdessä Tehyn kanssa on mahtavan ajankohtaiset ja monipuoliset aiheet🙋🏻‍♀️ #tehy_ry
#lastenhoitoalanammattilaiset #varhaiskasvatus
#jäsenyyskannattaa #varhaiskasvatuksenlastenhoitaja #ammatillisuus
#slal

Katso video