Kuvia ja tarinoita toiminnasta

Uudenmaan yhdistyksen retki Porvoo 12.8.17

Taas kerran aurinkoinen sää osui kohdallemme, kun 33 iloista Uudenmaan

yhdistyksen jäsentä lähti Runeberg- laivalla kohti Porvoota.

Rantauduimme jokivarteen, josta lähdimme kävellen vanhaan Porvooseen.

Matkalla opas kertoi meille vanhan kaupungin historiaa ja nykypäivää.

Päivän päätteeksi kokoonnuimme ravintola Fryysarinrantaan nauttimaan

saaristolaisherkkuja. Illalla kun saavuimme Helsinkiin, meitä tuli

vastaan Kiira-myrsky, yksi kesän kovimmista sade- ja ukkosmyrkyistä.

Kiitos kaikille mukana olleille.


 


Uudenmaan Lastenhoitoalan yhdistyksen pikkujoulut

 

Vietimme yhdistyksen pikkujoulua la 19.11-16 Bollywood tanssin merkeissä

Tanssistudio Sahramissa Vantaan Tikkurilassa.

Paikalle oli saapunut 10 innostunutta jäsentä perehtymään Bollywood-tanssin alkeisiin opettajamme Ilona Kolachanan johdolla. Pukeuduimme teeman mukaisesti, intialaiset tunikat, housut ja huivit vauhdittivat tanssiamme ja loivat oikean tunnelman.

 

Ilona aloitti tunnin kertomalla meille Bollywood-tanssista, joka on intialaisten nykyaikaisten elokuvien vauhdikasta ja rytmikästä tanssia. Tanssiin kuuluu pääosin intialaista klassista, osin modernia ja itämaista tanssia.

Kävimme läpi muutamia kehon perusliikkeitä ja sitten otimme mukaan myös askelkuvioita.

Taustalla soi intialainen musiikki. Tunnin aikana harjoittelimme mielenkiintoisia ja hauskoja koreografioita. Tunti huipentui yhteiseen piiriin, jossa jokainen vuorollaan näytti mieleensä jääneen tanssiliikkeen, jonka toiset tekivät perässä.

Jo ennen tanssin alkua Ilona kertoi meille mielenkiinoista ja jännittävää tarinaa korujen tärkeästä merkityksestä intialaisen naisen elämässä. Korut ovat hyvin tärkeässä roolissa ja korostavat tanssin eksoottisuutta. Bollywood tanssi on iloista ja keimailevaa tanssia.

 

Tunnin jälkeen nautimme glögit, joulutortut ja piparit yhdessä Ilonan kanssa.

 

Suuri kiitos upealle opettajalle mukavasta tunnista.

Tunti oli ikimuistoinen meille kaikille.

 

Ulhyn hallitus

 

 

 

 


Uudenmaan yhdistyksen Retki Hankoon 22.-23.8.2015

Taas kerran aurinkoinen elokuun lauantai ja 30 jäsenen iloinen porukka suuntasi kohti Hankoa. Saimme kuulla oppaamme Leena Immosen kertomana Hangon historiaa ja nykypäivää. Siirtolaiset, jopot, Hangon keksit, Mannerheim, majakat, pitsihuvilat ym. ovat tärkeä osa hankolaisten ja Suomen "kulttuuria" edelleenkin.

Tietenkin ohjelmaan kuului hyvä ruoka, iloinen mieli ja raikuva nauru.

Yövyimme upeassa Hotelli Regatassa.
Sunnuntaiaamuna osa porukasta jalkautui kaduille ja toiset hyppäsivät jopon selkään ja ajelivat rantateitä pitkin poikin.

Kuten yksi jäsenistämme pohti: " Mitä minä olen tehnyt, että olen saanut näin hulvattoman hauskan ja onnellisen kokemuksen tänä viikonloppuna?" johon me hallituksen jäsenet vastattiin yhteen ääneen: "Olet maksanut jäsenmaksun!"

Suuret kiitokset kaikille mukana olleille.1Uudenmaan Lastenhoitoalanyhdistys (ULHY) vietti pikkujoulua

7.11.2014 Koiramäen Pajutallilla, Tuusulantien kupeessa.

Saimme upean kurssin pajunpujonnasta ja hienot, omin käsin taiteillut pajukoristeet kotiin viemisiksi. Lopuksi istuimme ja nautimme tietenkin glögiä ja piparkakkuja.

Kiitos kaikille osallistuneille iloisesta ja tuotteliaasta illasta!

Rohkeat ja reippaat seikkailijat Sitissä

Hei, oliko se Rautatieaseman ovella Sokoksen puolella - vai oliko se Sokoksen ovella Rautatieaseman puolella?

Tästä alkoi meidän hauska päivämme la 4.10. sitiseikkailun merkeissä. Yhdeksän Päijät-Hämeen ja 26 Uudenmaan lastenhoitoalan yhdistyksen jäsentä lähtivät yhteiselle seikkailulle,´ tutustumaan´ Helsinkiin.

Meidät jaettiin aluksi viiteen tiimiin ja joka tiimille määrättiin johtaja, joka sai laukun sisältöineen,muun muassa kupongit McDonaldsiin,Tornin ravintolaan drinkille, lisäksi armeijan heijastimia,kertakäyttökameran, narua ja erillaisia pulloja.Sekä tietenkin ohjeet tehtävistä ja paikoista, joissa meidän piti tavata eriaikoihin.

Tehtävinä oli heittää tai kuljettaa haluamallaan tavalla raakaa kananmunaa mahdollisimman pitkälle, mutterien pinoon laittoa kepillä, kullan huuhdontaa, karaokea, hakea itä-meren vettä, suolasilakka ja yksi peruna ynnä muuta hullunhauskaa. Joku innokas oli mitannut patikointimatkaa kertyneen päivän aikana 10 km! Helsinki tuli toivottavasti tutuksi myös Lahtelaisille. Kiitos mukavasta seurasta!

Päivä päättyi ruokailuun Handelsgilletin Donator-saliin, jossa myös katselimme ryhmien ottamia hauskoja kuvia ja palikittiin kaikki osallistuneet tiimit, tietenkin paremmuusjärjestyksessä.

Seikkailuterveisin ArjaW

 

 

 

Uudenmaan yhdistys Repoveden maisemissa

Lauantai 23.8. päivä alkoi aurinkoisesti. 27 reipasta yhdistyksen jäsentä istui bussiin ja suuntasi kohti kauniita Repoveden kansallispuiston maisemia. Pienen patikoinnin, kirkkovenesoudun jälkeen eväät, makkarat ja nokipannukahvit maistuivat.

Majoituimme Orilammen majalle, saunoimme savusaunassa ja illalla porukka tanssi ja lauloi karaokessa.

Sunnuntaiaamuna lähdimme sisävesilaivalla "Kultaristeilylle" Vuohijärvelle ja iltapäivällä tutustuimme Unescon maailmankohde Verlaan, jossa saimme oppaan johdolla kuulla miten pahvia ennen vanhaan valmistettiin.

Kiitokset kaikille reippaille, iloisille mukana olleille!

 

 

 

 

Uudenmaan yhdistyksen "kuutamohiihto"

Olimme suunnitelleet kuutamohiihto tapahtuman maaliskuulle. Perjantai 14. päivä oli aurinkoinen ja keväinen, lämmintä +8 astetta, mutta ei lainkaan lunta???
Espoon Oittaan ulkoilualueelle oli saapunut 11 iloista jäsentä. Jätimme varustuksesta vain sukset pois ja ei muutakuin sauvakävelylle. Reippaan lenkin jälkeen kokoonnuimme kotaan herkuttelemaan makkaraa, salaattia ja tietenkin nokipannukahvit. Keskustelimme ajankohtaisista asioista ja taisimme lurauttaa muutaman laulunkin.
Kun ilta hämärtyi, kuutamo oli täydellinen. Seuraavana aamuna maa oli valkoinen.

 

ULHY:N SYYSRETKI KOTKAAN

Lähdimme joukolla tutustumaan Kotkan historian havinaan la 26.9.

Retkemme starttasi perinteiseen tapaan Kiasman edestä. Ensimmäisenä kohteenamme oli ravintola Keisarinsatama, jossa on ennen toiminut Kotkan Höyrypanimo Oy, kotkalaisen Ukko-oluen koti. Uljaan rakennuksen suojissa saimme nauttia aamukahvit ja voileivät.

Kahviteltuamme suuntasimme kohti Langinkoskea ja Keisarillista kalastusmajaa, jonka kuistilla meitä vastaanottamassa oli majesteetin adjutantti. Hänen ohjaamanaan pääsimme majaan sisälle ja saimme ohjeet, kuinka käyttäytyä Keisarinna Maria Feodorovnan saapuessa meitä tapaamaan. Keisarinna saapui ketomaan meille tsaariperheen elämästä Venäjällä ja heidän viettämistään kesistä Langinkoskella. Lopuksi hän esitteli kalastusmajaa niin sisältä kuin ulkoakin ja halukkaat saivat ikuistaa itsensä valokuviin keisarinnan kanssa.

Jätimme Langinkosken taaksemme ja suuntasimme kotkansaareen ja siellä "pahamaineiseen" merimiesravintola Kairoon nauttimaan lounasta ja palan painikkeeksi saimme kokea mukaansa tempaavan Kirkan lahje - musiikkinäytelmän. Elimme mukana rosoisenhauskan kertomuksen mieheksi kasvavasta pojasta, jonka elämän käännekohtiin Kirkan musiikki liittyi lähes mystisellä tavalla. Esityksen päätyttyä kuljimme kantasatamassa, jossa Sataman työnjohtaja johdatti meitä vuoteen 1955 kertoen merimiehistä, sataman työntekijöistä ja elämästä Kotkassa tuohon aikaan. Lopuksi siirryimme Merikeskus Vellamoon opastetulle kierrokselle näkemään ja kuulemaan suomalaisen merenkulun ja Kotkan historiaa. Vielä ennen lähtöä jäi aikaa nauttia kahvilan antimista ja tehdä tuliaisostoksia museokauppa Plootussa.

Matka takaisin Helsinkiin taittui iloisen puheensorinan ja arpajaisten siivittämänä. Kiitos kaikille mukana olleille mukavasta retkestä jota sääkin suosi! Syysterveisin Heli Junno

Kuvia matkasta löytyy verkkoalbumissa: http://picasaweb. google. fi/SLaL. ULHY/Kotkan_retki_2692009?authkey=Gv1sRgCL7r8 8Gm- 6_Sdg#slideshow/5387675332384092034

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 TEHY