Kuvia ja tarinoita toiminnasta

Tällä sivulla Pohjois-Karjalan yhdistyksen tapahtumista kertomuksia ja kuvia

Pohjois-Karjalan yhdistys oli pitämässä SLaL:n ständiä Pohjois-Karjalan varhaiskasvattajapäivillä 21.3.2015


Upea Kolin reissu takana päin. Hengissä selvittiin. Oli kyllä hieno kokemus näin ensikertalaisen silmissä, toistekin varmasti suunta kohti Kolia ja mökkielämää käy. Reissuun lähti loppujen lopuksi vain neljä jäsentä, 3 yöpyi määränpäässä, mutta hauskanpito ja maisemista sekä hyvästä ruoasta ja seurasta nauttimista se ei estänyt.

Saimme käyttöömme 2 rivitalohuoneistoa. Asunnoissa oli sauna ja radiolla varustettu suihkukoppi, parvi, makuuhuone, keittokomero, jossa kaikki tarpeellinen mm. kahvinkeitin ja astianpesukone. Viihtyisä olohuone tunnelmallisella takalla ja myös lasitettu parveke kaikkine mukavuuksineen. Lisäksi televisio, dvd- soitin, vhs- soitin sekä radio, pyykinpesukone, kuivauskaappi kuuluivat varustukseen.

Majoitusalueemme sijaitsi jonkun matkan päässä Kolin keskustasta, mutta autolla matka kävi sukkelaan. Ukko- Kolin rinteille matkaa oli n.7 kilometriä.

Matkaan lähdettiin lauantai-aamuna 5.10 varhain kimppakyydein. Treffit tehtiin Kolin portille, josta matkaan lähti kassillinen evästä matkalaisille. Määränpäässä Kolin siimeksessä, Pielisenrannan tuntumassa meitä odottivat varatut majapaikat, jotka nähtyämme kyllä ilon ja onnen kiljahduksia ja WOU sanoja pääsi ilmoille. Sen verran hienot asunnot olivat! Ennen patikoimaan lähtöä oli asetuttava taloksi ja nautittava palan painiketta vasta keitetyn kahvin kera.

 

Kohti Kolin ylhäitä rinteitä lähdettiin innolla, eräs matkalainen oli kieltämättä hiukan ahdistunut miettiessään tallustelua kilometrejä epätasaisessa, tuntemattomassa maastossa, mutta perille päästy ajatukset vaihtuivat jännityksen ja ilon ja ihailun tunnelmiin. Matka huipulle alkoi rinnettä ylös hinattavalla vekottimella! Siinäpä vasta jännitystä kerrakseen! Tasaiselle maaperälle päästyämme oli aika suunnata kohti Kolien huippuja. Akka- ja Ukko Kolit tuli nähtyä ja ihastuttua aivan toden teolla. Sanat eivät riitä kuvaamaan sitä tunnetilaa, jonka kokee siellä korkealla ,upeiden maisemien keskellä, kallion päällä, tuulen vihellellessä korvaan?. Aivan upeaa?? Ensikertalaisen silmissä kaikki näytti niin uskomattoman kauniilta ja rauhoittavalta, aivan kuin kaikki huolet ja murheet olisivat jääneet sinne rinteiden juurelle ja maisemat saivat sinut matkaamaan kauas, kauas jonnekin?.. Sielu ,sydän ja keho lepäsivät?..

 

Jännitystä koettiin vielä, kun saimme matkustaa ilmaiseksi hisseillä alas rinnettä (normaalisti maksaa pari euroa), missä meitä odotti grillikatos, minkä äärellä nautimme maan mainiot makkarat ja mehut! Kylläpä osaa makkara maistua hyvältä just nyt! todettiin kaikki yhteistuumin. ja tästä nautinnonhetkestä toivuttuamme jatkoimme matkaa, tällä kertaa takaisin päin, suunta kohti autoa ja majapaikkojamme. Myöhemmin nautimme hyvästä ruoasta, saunasta, takkatulen lämmöstä ja toistemme seurasta nauttien seuraavan päivän siivouksia ja kotiinlähtöä murhemielin odotellen, sillä pidempäänhän siellä Kolilla viihtyisi, kukapa ei. Kyllä jätti vuorokauden patikointireissu sellaisen vaikutuksen, että ihan hiljaiseksi vetää.

Voit tutustua matkakohteeseemme alla olevien linkkien kautta:

http://www. visitkoli. fi/fi/frt/cottage/index/cottage/HEILI8/area/H eili

http://www. visitkoli. fi/fi/frt/cottage/index/cottage/HEILI9/area/H eili

 

Jyrkin enkelit

Päällimmäisenä matkasta jäi mieleen upeat maisemat ja upea seura! Kiitos kaikille osallistujille! Oli huippu reissu!

Pohjois-Karjalan lastenhoitoalan puheenjohtaja

Jyrki Ikonen

 

 

Joulukorttiaskarteluilta onnistui yli odotusten ja sai paljon kehuja. Samanlainen ilta varmasti luvassa ensi vuonnakin!

Illassa oli mukana kaikkiaan 11 yhdistyksen jäsentä. Illan lämmin tunnelma oli käsin kosketeltavissa.

Askarteluilta aloitettiin herkuttelulla, sillä olihan illalle varattu pitsaa ja limpparia, jälkkäriksi kahvia, teetä ja käärekanelipitkoa. Askartelun ohjauksesta vastaava Nina Hyttinen esitteli tuotteet ja materiaalit ja ohjasi ammattitaitoisesti kädestä pitäen askartelussa. Askartelussa kuluikin tovi ja kaikki olivat mielissään lopputuloksista, niin myös allekirjoittanut.

Askarteluillan ohjaajalla on omat blogisivut, joilla kannattaa vierailla, sieltä voit bongata askarteluillankin tuotoksia, jos oikein tarkaan katsoo. Lisäksi siellä on paljon kuvia muista askarteluilloista ja upeita kuvia muutenkin. Kannattaa vierailla! Blogin löydät osoitteesta leimasin.blogspot.com.

Vuoden päästä uudestaan samalla porukalla, Nina ohjaajaksi lupasi silloinkin tulla.

 

Pohjois-Karjalan lastenhoitoalan yhdistys luovutti 29.11.2012 kaksi Helpboxia Joensuun keskussairaalalle, lasten ja nuorten osasto 10:lle jouluisten tervehdysten kera.

Yhdistys luovutti Helpboxinsa

Luovuttajina toimivat Jyrki Ikonen, yhdistyksen puheenjohtaja sekä Irene Mustonen, osastolla työskentelevä lastenhoitaja, joka on myös yhdistyksen aktiivinen jäsen. Boxeja oli vastaanottamassa osastonhoitaja Arja Repo.

Osaston henkilökunnan mukaan boxit tulevat ihan varmasti tarpeeseen ja niille jo paikkakin löytyi käytävän kaapin sopukoista. Boxien luovutus ja vastaanotto sujui oikein lepposin tunnelmin ja toivottavaa onkin, että boxeista olisi osaston lapsille paljon iloa ja henkilökunnalle apua. Ainakin palautteen perusteella voisi päätellä että näiltä näkymin eivät boxit ainakaan pölyttymään jää. Yhdistys toivottaa Oikein mukavia hetkiä boxien parissa!

 

 

Pohjois-Karjalan lastenhoitoalan yhdistysjärjesti jäsenilleen virkistysmatkan Kuopion Ikeaan 17.11.2012. Matkaan lähdettiin bussilla aamulla varhain klo.8 Joensuusta,takaisin kotiin palattiin illan hämärissä.

Matkalla oli mukana yhdistyksen jäseniä sekä ei-jäseniä. Matkalaisia oli kaiken kaikkiaan noin parisenkymmentä. Matka sai kokonaisuudessaan positiivista palautetta, toivomuksena olisikin että Ikean reissun kaltaisia matkoja/tapahtumia järjestettäisiin enemmän.

Matkan aikana keskusteltiin yhdistyksen toiminnasta, toimintaan osallistumisesta, aktiivisuudesta yhdistyksen ja toiminnan suhteen ja kaikkea siltä ja väliltä, leppoisaa rupattelua unohtamatta.

Matkan aikana järjestettiin arvonta,missä palkintoina oli erilaisia Suomen Lastenhoitoalan Liiton tuotteita,mm. avaimenperiä sekä t-paitoja. Arvonta koettiin menestykseksi; kaikkiaan 40 arpaa myytiin, euron kappaleelta. Onnelliset voittajat olivat palkintoihinsa tyytyväisiä.

 

Palautteen perusteella Iso kiitos leppoisan reissun onnistumisesta kuuluu yhdistyksen varapuheenjohtajalle Marjut Kontkaselle, joka onnistuneesti hoiti niin yhdistyksen markkonoinnin kuin myös matkaoppaan tehtävät. Itse puheenjohtaja estyi reissuun osallistumaan, mutta oli kuitenkin hengessä mukana luottavaisin mielin.

Tämän pohjalta on hyvä suunnitella seuraavaa vuotta ja virkitsysmatkaa.

 

 
 
 TEHY