Vuoden lastenhoitaja 2020

Vuoden lastenhoitaja on alan ammattilainen, joka on tehnyt ansiokasta työtä lasten, perheiden ja lastenhoitoalan puolesta, tuoden ansiokkaasti esiin lastenhoitajan osaamista ja ammattitaitoa. Tunnustus jaetaan 14. kerran.

 

Vuoden lastenhoitajan palkitseminen on perinteisesti tehty keväisin Lapsimessujen yhteydessä. Koska Lapsimessut peruutettiin ja muidenkin tilaisuuksien järjestäminen on ollut haasteellista, Vuoden lastenhoitaja 2020 julkistetaan nyt ja palkitsemistilaisuus järjestetään, kun pandemiatilanne sallii.

Suomen Lastenhoitoalan Liitto SLaL ry palkitsee Vuoden lastenhoitaja -tunnustuksella lastenhoitaja Marjaana Valkeejärven Ähtäristä.

Suomen Lastenhoitoalan Liitto perusteli valintaa mm. seuraavasti:

Palkitulla on pitkä ja monipuolinen työkokemus lasten parissa sekä aktiivisena vaikuttajana ja toimijana erilaisissa luottamustehtävissä. Lisäksi hän toimii vapaaehtoisena henkilökohtaisena vapaa-ajan avustajana, käyttäen siihen kuukaudessa useita tunteja omaa vapaa-aikaansa.

Vuoden lastenhoitaja 2020, Marjaana Valkeejärvi pitää työssään tärkeinä asioina mm. kiireettömyyttä, oman oivaltamisen ja omatoimisuuden tukemista, aitoa kuuntelemista ja kuulemista ja näkemistä koko lapsen päivän tärkeänä kokonaisuutena (koko päivän pedagogiikka).

Lämpimät onnittelut Marjaana!

 
 
 TEHY