Ajankohtaista

Etusivu > Ajankohtaista > Lastenhoitajien KIILA-kuntoutuskurssi

Lastenhoitajien KIILA-kuntoutuskurssi

Kuntoutuksessa saat tukea ja ohjausta hyvinvoinnin edistämiseen ja työkyvyn tueksi. KIILA-kuntoutus on yhdistelmä yksilöllistä ja ryhmämuotoista kuntoutusta. Kuntoutuksessa tukenasi on joukko terveyden ja hyvinvoinnin ammattilaisia. Kuntoutuksessa haetaan erityisesti keinoja työssä jaksamisen tukemiseksi ja sen toteutukseen kuuluu yhteistyö työterveyshuollon ja työnantajan kanssa.

Kurssi toteutetaan Kunnonpaikassa, Kuopion kupeessa ja siihen sisältyy kylpylän ja liikuntatilojen vapaa käyttö ja ateriat sekä tarvittaessa majoitus kahden hengen huoneessa täysihoidolla. Kurssin kustantaa Kela ja sen ajalta voi saada joko palkkaa tai kuntoutusrahaa. Kelalta voi hakea korvausta myös kuntoutukseen liittyvistä matkakuluista.

Kenelle?

kuntoutus on tarkoitettu työssä jaksamisen tueksi Suomen Lastenhoitoalanliiton jäsenille. Kuntoutukseen hakeutuva kokee tarvitsevansa tukea työssä jaksamiseen ja tuen tarve on myös terveydenhuollossa todettu. Kuntoutukseen hakeutuvan työkykyä uhkaa tai heikentää sairaus ja sen arvioidaan aiheuttavan lähivuosina työkyvyn tai ansiomahdollisuuksien heikkenemisen. Kuntoutuksen tulee kuitenkin hakeutua riittävän varhain, jotta työssä jatkaminen voidaan turvata.

Hakuohjeet

  1. Ota yhteyttä omaan työterveyshuoltoosi.
  2. Täytä Kelan kuntoutushakemus (lomake ku 101), ja liitä siihen esimiehen selvityslomake (ku109) sekä lääkärin B-lausunto. Hakemukseen kirjataan kurssinumero 65293.
  3. Ilmoita kurssille hakeutumisestasi myös Kunnonpaikan edustajalle. Tarvittaessa saat lisätietoa ja apua lomakkeiden täyttämisessä.
  4. Kuntoutushakemus liitteineen toimitetaan omaan Kelan toimistoon mahd. pian, mutta kuitenkin viim. heinäkuun alkupuolella.
  5. Kun hakemuksesi on käsitelty, saat Kelasta kuntoutuspäätöksen. Myönteisen päätöksen saaneille postitetaan kutsukirje kuntoutukseen joitain viikkoja ennen kuntoutuksen alkua.

Kuntoutusaikataulu:

Aloitustapaaminen: 13.9.2016

  1. Ryhmäjakso: 27.-30.9.2016
  2. Ryhmäjakso: 30.1.-3.2.2017
  3. Ryhmäjakso: 8.-11.8.2017Ryhmäjaksojen välille kuuluu yhteydenpitokuntoutujan, työnantajan ja kurssin vastuuhenkilön välillä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Hyvinvointi- ja vapaa-ajankeskus Kunnonpaikka

Tanja Tilles-Tirkkonen, Kuntoutus- ja hyvinvointipalvelujen asiantuntija, TtT

+358 40 727 9791, tanja.tilles-tirkkonen@kunnonpaikka.com

Alla esite Kiila -kuntoutuksesta tulostettavaksi.

Lastenhoitajien_KIILA–kurssiesite-2016.pdf (pdf, 551 KB)