Pohjois-Hämeen Ly

Etusivu > Pohjois-Hämeen Ly

Puheenjohtaja Mari Lind

mari.lind@orivesi.fi

Pohjois-Hämeen Lastenhoitoalan yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous keskiviikkona 21.2.2024 klo 18 Tehyn Tampereen aluetoimistolla, Itsenäisyydenkatu 17 A 4. krs/Teams- yhteydellä.

Kokous pidetään hybridinä.
Kokouksessa hyväksytään toimintakertomus ja vahvistetaan tilinpäätös vuodelta 2023 sekä vahvistetaan toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024.
Valitaan yhdistykselle puheenjohtaja ja hallitus vuosiksi 2024–2025

Ilmoittautumiset ja kokouksen linkkipyyntö 16.2.2024 mennessä yhdistyksen sähköpostiin

ph.lastenhoitoalan.yhdistys@gmail.com

Kokouksessa julkaistaan yhdistyksen kiertävän kannustuspatsaan saaja vuodelle 2024.

TERVETULOA!

Hallitus

Kutsu koulutuspäivään

Pohjois-Hämeen Lastenhoitoalan yhdistyksen jäsenille maksutonta koulutusta, varhaiskasvatuksen erityisopettajan aiheina kaverisuhteet sekä puheentuottamisen haasteet ja lounaan jälkeen äänimaljarentoutusta, tervetuloa!
Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi osallistumaan lastenhoitajien koulutuspäivään
la.3.2.2024 klo: 09.00–14.00, Orivarsan päiväkotiin 2 krs., Keskustie 26, 35300 Orivesi.
OHJELMA:
09,00–11,00: varhaiskasvatuksen erityisopettajan osuus, välissä pieni tauko
11.00–12.15: lounas & kahvit
12.15–14.00: äänimaljarentoutus = sointukylpy
KOULUTTAJAT:
Veo:na on Tampereen kaupungilla työskentelevä varhaiskasvatuksen erityisopettaja
Rentoutuksessa Balanssian Pia-Maria Ahonen


AIHEET VARHAISKASVATUKSEN ERITYSIOPETTAJAN OSUUDESSA:
1.Kaverisuhteiden tukeminen
2.Puheentuottamisen haasteet/tukeminen
Vesipullot kannattaa ottaa mukaan & lisätietoa äänimaljarentoutuksesta löytyy https://balanssia.webnode.fi/


ARPAJAISET, arpoja myydään vain käteisellä hintaan 2 €/kpl, 5 €/3 kpl
ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittautumiset 25.1.2024 mennessä yhdistyksen sähköpostiin ph.lastenhoitoalan.yhdistys@gmail.com.
Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisetPohjois-Hämeen lastenhoitoalan yhdistys järjesti 28.1.2023 jäsenilleen koulutuslauantain Tehyn Tampereen aluetoimistolla. Tapahtuma starttasi Tiina Leiniön vetämän musiikkikoulutuksen merkeissä, jossa osallistujat olivat innolla mukana. Salaattilounaan sekä kahvittelun jälkeen jatkoimme nepsy-koulutuksella Kirsi Kulmalan johdolla. Lopuksi jokainen osallistuja sai mukaansa yllätysämpärin ja lasten kanssa kun työtä teemme, olivat ämpärit kooltaan sen mukaiset.

Anna-Kaisa Fröberg

Tupa oli täynnä!
Tupa oli täynnä!
Musiikkikoulutusta

Osallistujien yllätysämpärit

Hallituksen puolesta puheenjohtaja Mari Lind Pohjois-Hämeen Lastenhoitoalan yhdistys ry esittää hallitukselle huolensa riittävästä lapsivaikutusten huomioimisesta tehtäessä päätöksiä koronakriisin aikana.

Lapsiperheiden arki on mullistunut koronaepidemian vuoksi. Varhaiskasvatusoikeutta ei ole rajattu, mutta vanhempia on pyydetty ensisijaisesti hoitamaan lapset kotona. Lapsiperheiden toimeentulon turvaamiseen on kiinnitettävä huomiota, sillä jo ennen koronaa varhaiskasvatuksessa tarjotulla aterialla oli rahallista merkitystä pienituloisimmille perheille.

Vanhemmat toki haluavat suojata lapsensa virustartunnalta, mutta mahdollisesti pitkäänkin jatkuva epidemia tuottaa pienituloisille haasteita saada ruokarahat riittämään. Vaikka rahasta olisi tiukkaa, pitäisi perheellä olla aito mahdollisuus valita lapsen vieminen varhaiskasvatukseen ruuan vuoksi tai taloudellisen tuen saaminen siihen, että lapsen ravinto kotona on riittävää.

Karua on joutua valitsemaan esimerkiksi jonkun perheenjäsenen lääkkeiden oston ja ruuan ostamisen välillä. Ja se, jos joutuu altistamaan lapsensa suositusten vastaisesti sosiaalisille kontakteille vain siksi, ettei yksinkertaisesti ole varaa ostaa tarpeeksi ruokaa. Lasten ja lapsiperheiden eriarvoistumisen vaaraa ei pidä unohtaa kriisinkään keskellä.

Varhaiskasvatuksen henkilöstön työssä terveenä pysymiseen ja työssä jaksamiseen koronakriisin keskellä vaikuttaa mahdollisuus toimia pienemmissä lapsiryhmissä. Kriittisten alojen henkilöstön lapset tarvitsevat hoitajansa ja näilläkin lapsilla on oikeus vähempään määrään sosiaalisia kontakteja kriisin aikana, toisin sanoen heitäkin on suojattava aikuisten päätöksillä.

Koronakriisin vaikutuksesta alkavat yt-neuvottelut lomautus- ja irtisanomisuhkineen lisäävät perheiden stressiä ja huolta rahan riittävyydestä. Hallituksen olisikin huomioitava päätöksiä tehdessään lapsivaikutukset ja nostettava päätöksien tärkeäksi kriteeriksi lapsen etu. On huolehdittava myös niistä lapsiperheistä, jotka eivät sairauden vuoksi voi käyttää varhaiskasvatusta.

Vuodesta 2021 lähtien Pohjois-Hämeen yhdistys perii omaa 2 €: suuruista kannatus-/jäsenmaksua. Se peritään SLaL:n jäsenmaksun yhteydessä ja tilitetään kokonaan Pohjois-Hämeen lastenhoitoalan yhdistykselle.

Yhdistyksen sähköposti: ph.lastenhoitoalan.yhdistys@gmail.com

Yhdistyksen kotisivu: https://www.slal.fi/index.php?k=107013

Seuraa yhdistystä myös Facebookissa:@PHLastenhoitoalanYhdistys

Alta löydät yhdistyksen hallituksen yhteystiedot


P-H-Ly-hallitus-2022-2023.pdf (pdf, 105 KB)